ds. Marjet Geense

Staringstraat 34
7552 LA Hengelo
tel: 074-250 25 10
Marjet Geense, predikant van Wijk Centrum:

Ik ben geboren en opgegroeid in Zeeland. in Terneuzen om precies te zijn. Het meest zuidelijk gedeelte van Zeeland: een beetje Zeeuws, een beetje Vlaams. Net als Twente dus een grensstreek, maar dan nog benadrukt door de Westerschelde, die bij mist of zware storm 'de overkant' onbereikbaar maakt.

Zodra ik had leren lezen ben ik gehecht geraakt aan van alles wat met taal te maken heeft. Ik heb er tijdens m'n schooltijd nog een poosje over gedacht om tolk te worden. Maar uiteindelijk ging ik naar Utrecht om rechten te studeren. Na twee jaar kreeg ik alsnog de gelegenheid om theologie te gaan studeren. Ook in Utrecht. Die omzwaai naar theologie gaf me een heel basaal gevoel van 'je plek vinden'.

Eind 1985 ben ik predikant geworden in Geervliet en Heenvliet. Twee mooie kleine plaatsjes tussen Spijkenisse en Brielle waar de rijke Zuid-Hollandse geschiedenis als het ware nog op straat zichtbaar is gebeleven. En de beide gemeenten kerkten in twee prachtige laat-middeleeuwse kerkgebouwen. Tegelijkertijd werd het levensritme er voor een groot deel bepaald door de Randstad (Europoort, Botlek, havengebied van Rotterdam).

Eind 1990 ben ik in Hengelo gekomen en inmiddels ben ik hier zo gewend dat ik bij het geluid van de midwinterhoorn niet langer in eerste instantie denk aan de misthoorn op het water in dichte mist.

Meest van al ben ik gehecht aan het 'gewone' predikantenwerk: voorgaan in de diensten, pastoraat en vormen van toerusting en catechese. Daar probeer ik me ook op te concentreren. Aan lezen ben ik verknocht gebleven: theologie uiteraard, maar daarnaast toch ook aardig wat. En waar ik graag nog eens meer over zou willen weten is een gebied als kunst(geschiedenis).