Kerkdiensten online

De diensten van de drie kerken (Bethelkerk, Ontmoetingskerk en Thaborkerk) zijn live en achteraf te beluisteren, via internet of met een kastje thuis: de KerkWebRadio. Gekozen is voor een intranet/internet oplossing van de stichting Intermediair Kerkomroep Nederland (sIKN). Vanuit de kerken wordt een kerkdienst via een audio-stream op een centrale server opgeslagen met behulp van een KerkWebZender. Vervolgens kan thuis met een pc, speciaal luisterkastje (KerkWebRadio), tablet of smartphone verbinding worden gemaakt met de server en de kerkdienst beluisterd worden.

Contact personen voor informatie:
Bethelkerk: Hr. B. Groothuis, tel: 074-2424116
Ontmoetingskerk: Hr. A. v. Raalte, tel: 074-2912218
Thaborkerk: Hr. A.P.van Nieuwenhuijzen, tel: 074-2771344

Luisteren met computer via een webpagina

Kies hieronder de kerk waarvan u een dienst live of achteraf wilt beluisteren:

Bethelkerk ontmoetingskerk Thaborkerk

Hoe werkt het?

Nadat u hierboven uw kerk hebt gekozen komt u terecht bij www.kerkomroep.nl en de gekozen kerk.

Live uitzending:

dienst live beluisteren

Aan de linkerkant ziet u helemaal bovenaan een plaatje: als de cursor daarop wordt gezet, dan wordt aangegeven óf er een live uitzending is.

Achteraf luisteren:

dienst achteraf beluisteren

Onder "Maak een keuze uit de volgende diensten" vind u de eerder opgenomen kerkdiensten. In de eerste kolom staat de datum en de tweede kolom geeft de begintijd aan van de uitzending. Het toetsje daarnaast is de keuze om het afluisteren te starten.

De aangegeven begintijd is meestal een aantal minuten voordat de kerkdienst daadwerkelijk begint, u hoort in het begin dan ook vaak eerst alleen wat geroezemoes en het inleidend orgelspel of pianospel (voorafgaande aan de dienst). Daarna wordt de ouderling van dienst en/of de voorganger hoorbaar. Wanneer u in het begin dus nagenoeg niks hoort, dan komt dit omdat de daadwerkelijke dienst dan nog niet is begonnen en er nog geen inleidende muziek is. Zo’n gekozen uitzending beluistert u altijd vanaf het begin, dus ook wanneer u tijdens een dienst 'inschakelt'. De player geeft daarna de mogelijkheid om in de afluistering te schuiven.

In de derde kolom staat de totale duur van de uitzending. In de vierde kolom staat een toetsje voor 'Afspelen'. Wanneer u daar op klikt zal de uitzending van die datum en dat tijdstip geladen worden.
U kunt de uitzending ook direct op uw eigen computer opslaan. Klik hiervoor in de vijfde kolom met uw rechter muisknop op 'Opslaan' en kies vervolgens voor 'Doel opslaan als'. De uitzending wordt in mp3-formaat uitgezonden en ook in dit formaat op uw computer opgeslagen. Daarna met de mp3-player te kiezen en af te luisteren.

Vragen of problemen?

Toch nog vragen of problemen m.b.t. het beluisteren van kerkdiensten? Neem contact op met een contactpersoon.

Luisteren via App voor Ipad, Iphone en Andriod

kerkomroep app

Er is een gratis Kerkomroep-App beschikbaar via de Apple App Store/Google Play Store, zoek naar "kerkomroep", en kies de app met bovenstaand logo.

KerkWebRadio

kerkwebradio

De KerkWebRadio is een eenvoudig te bedienen kastje bedoelt voor mensen die niet in staat zijn de dienst bij de wonen, en bovenstaande mogelijkheden niet kunnen gebruiken. Deze KerkWebRadio wordt aangesloten op een normale telefoonaansluiting of internet aansluiting. Ook het op een later tijdstip luisteren van een kerkdienst is mogelijk. De gebruiker kan live een dienst beluisteren van alle drie kerken. Voor het op een later tijdstip terugluisteren van een dienst moet 1 van de kerken worden vastgelegd. Deze keuze kan altijd weer worden aangepast door dit kenbaar te maken aan de contactpersoon, of door te mailen naar:

Voor de aanvraag van een KerkWebRadio kunt u contact opnemen met:
Bethelkerk: Hr. B. Groothuis, tel: 074-2424116
Ontmoetingskerk: Hr. A. v. Raalte, tel: 074-2912218